Wednesday, 28 December 2011

SLMT KEMBALI KE SEKOLAH!!!!




Korang mesti dah buat preparation kan utk kembali ke sekolah.Nard pon dah.Cam2 dah beli.Hmm.Rase x sabo pon ader gak.But dlm hati ni,rase cam x nak gie pon ader gak...Hihihi.....Yg bkl menghadapi peperiksaan beso thn dpn mesti dah siap2 utk berjuang....Nard pon ader rase sedyh gak..Yelah,sbb Nard nnti x akan dpt jumpe kwn baik Nard....Faqihah,amira,hazirah n ramai lagi..Yg Nard anggap mcm tmpt utk dgr segala masalah Nard...

Sunday, 11 December 2011

wow!!!!


Wah. Ary nie Nard kat kg. Ary ni gak ader total lunar eclipes. Kol 10.30 mlm tadi,Nard,the 2 of my sister  n sepupu Nard kluar. Mak oi tgh2 mlm pon nak kuar ke??? Hihihi... Biase arr.. Nard excited. :) Mmglah trsgt cantek... Nard rasew cam nak nganga mulut beso2 jew... Ish apelah Nard nie. Nak nganga2 mulut. Hihihi. Bln nmpk cantek sgt. Warne merah cam oren2 gitu. Cantek giler. Ish.mane ader cantek sampai giler. Hihihi. Nard rase korang pon ader tgk gak kan kan????? Mesti ader dr korang yg amek gambor kan?? Nard mmg nak amek gambo,tapi tulah kan,Nard ni kan trlampau-lampau prasaan excited ye tu....

Friday, 9 December 2011

slmt tinggal,selamat datang!!!!!!

Selamat Tinggal friendku,
Selamat Datang friend baruku,
Selamat Tinggal Sekolah lamaku,
Selamat Datang sekolah baruku,
Selamat tinggal blog ku,
Ops,salahlah.
My blog will still in my mind,
Selamat tinggal rumah,
Selamat Datang asrama...


Nard sajew je buat bende ni.
Actually,starting thn dpn,Nard akn jadi student asrama.
Oh,i can't believe it.

Sunday, 6 November 2011

slmt....

Ary ni,Nard nak ckp kat smua..Selamat menyambut hari raya aidiladha..Nard jugak nak ckp yg Nard dah abes pekse akhir thn..Yea!!!Ntahlah.Bila org laen tanyew,Nard ckp oklah....Hihihihi...Hope that my result will be okay....Emm.........Betul3...

Friday, 28 October 2011

AWAK....KENAPE???

Awak 
Kenapa awak jadi camni???
Apa slh kite orang wak???
Nape awk nak angin x alih 2??
Apa slh kite org wak???

I don't know how to say to you lagi wak,
Adakah sbb sorang 'dak' ni awk nak angin ngan kite org???
Why???

Kenapa now 'dak' tu nak kwn ngan awk pulak???
Nape selame ni dye lgsg x hiraukan awk???
Nape baru skrg dye nak kwn ngan awk???
Nmpk sgt yg dye tu da x de kwn..

N for the 'dak' tu,
Nape awk ni suke sgt nak kacau,nak nyampuk ,nak ganggu my life???
Kenape???
Saye grm sgt tau ngan awk...

Tadi,Saye cam nak lmpg2 je muke awk,
Tapi saya x nak marah tu amik alih diri saye,
So,awk slmtlah,,,
So,I really hope that you will realise your mistake n pleaselah jgn nak skitkn aty sye n laen2,,,

Monday, 17 October 2011

BBQ Time!!!

Hai korang!!!Today Nard nak cite pasal BBQ Night.Huh.Waktu first time Nard dgr BBQ tu nak buat kat manew jew Nard dah srm dah.Because buatnye kat tmpt yg Nard citer dulu tu.Huh.Nak tau???Dkt KOMPLEKS SUKAN N AIR.Nard da srm da tu lagi2 bile tido kat situ.Tapi Nard x kesah pon.Sbb,kwn Nard,Faqihah ade skali ngan Nard.Fiuh,,Lega3.Mlm tuh,Nard brbual jew ngan kwn Nard tu,Nard happy sgt cause dpt jumpe kwn yg da lame x jumpe..So,its a pleasure for me to see her..

ITS MY HAPPY DAY!!!! 

Wednesday, 12 October 2011

KAWAN

Kita ada ramai kawan
Ada juga kawan makan kawan
Ada juga kawan sebenar
Kawan juga seperti api
Semasa kecil menjadi kawan
Bila besar menjadi lawan
Inilah lumrah ketika berkawan
Bila berkawan ada batasnya
Jangan sakiti hati kawan
Kawan janganlah tikam kawan
Nanti semua kawan cabut lari
Menyebabkan binasa diri sendiri
Berkawan itu penting,bila tiada kawan
Kita kesunyian dan kebosanan tanpa kawan
Sebab itulah kita perlu berkawan

Jadi........jangan sakiti hati kawan

Monday, 10 October 2011

thanks,,,

First of all,nardeyatool nak ucp very thanks to cik donadd n cik lyssa krn banyak menolong saye memberikan tunjuk ajr utk membuat sedikit sebanyak perubahan kpd blog ini.thank you sooo much yaa.

Sunday, 2 October 2011

    *THIS BLOG IS UNDER RENOVATION

camping trip!!!!!!!!!!

           Pada 23 n 24 september,aq,nur faqihah,nurul amira shahira dan trt tidak dilupakan syajratuldurr,pergi ke camping trip kat kompleks sukan dan air.Syok...Ary pertama,aq Faqihah,amira,n durr dpt satu khemah.wuhoo!!!Mlm tu ada mlm kebudayaan.Group PPIM ada buat dikir barat ppim.Kite org rase cam srm pon ader gak.Sbb tkt nnti kena glk.Mmglah ader slh.tapi,its okay...
          Mlm tu,kite org nak ambik brg kat khemah.So,Nard,n kwn2 pon gi lah kat khemah dgn brpndukan 2 lampu suluh yg dipinjam.Waktu tu,Nard n kwn2 Semua msk dlm khemah.Yg pgg torch yer,mira n faqihah.Faqihah pon ckp smbil menghulurkn torch tu kat muke dye n ckp cantek x???Amira plak,bile tgk camtu,dye pon ckp"Cantek.tapi lagi cantek kalau pakai reben putih.Korang paham2 lah kan ape...
          Nard,then pndg faqihah.Nard pon keluarkn kaki dr khemah.Then,Nard trpndg kat satu pokok ni yg dkt ngan khemah Nard.Kat pokok tu ade baju ppim,pbsm.dua2 tu baju putih.Nard pon ape lagi,try nak cbt arr.X aleh2 Nard tgk kwn2 Nard tuh smuanyedah lary meninggalkan Nard yg masih trcary-cary kasut.Nard pon ape agy,lps jew jUmpe,trs je ikt dyeorg cbt.Mlgnye,1 org kwn Nard ni sdr yg pintu khemah x tutup.Habis...
          Kwn Nard ni,risau sbb tkt nnti ade pape yg msk dlm khemah.So,dgn brt aty Nard n kwn2 Nard pon pergi balek ke khemah tu.Mula2 Nard cube gak nak tunggu jew kat tmpt trn tu.tapi,dye srh gak Nard trn.So,dgn brt aty Nard pon iktlah Friend2 Nard tu.Smpai jew kat khemah,Nard pon srhlah kwn Nard tu cpt sikit.Lps jew dye ttp,kite org smua lary.
          Mlm tuh,Nard n kwn Nard pon msklah khemah brsame semua.Waktu tu,dak dpn khemah kite org tuh,MEMEKAK.Tapy,Nard x kesah pon.Agk2 Nard da rase ngantuk,Nard pon tido arr.X aleh2 waktu Nard tu,Kwn Nard kjt.Dye ckp bangon2.Cikgu srh bangon.Nard pon pelik gak.Nak x nak,Nard kene arr bangon gak.Lps kite org semua da kmpl,cikgu pon ckp yg kite org ni bising..So,ats denda,kite org semua kena ade night walk.Waktu dgr jew cikgu ckp cmtu,Aq da srm da.Nasib cikgu kate yg dak pompuan jln ber2.Dak laki kena jln 1.Cikgu ckp ar yg dkt selekoh tu krs.
          Brlilinkn sebtg lilin,Nard n Durr,partner Nard,pon start jln.Waktu selekoh pertame,X de pape.Fiuh..Nasib2.Tapi,kat selekoh ke 2,Nard da nmpk dr jauh.ade org pkai baju itam.Nard saje buat bodoh jew,Tibe2 waktu da smapai jew,kat situ,org yg Nard ckp tu,dtg dkt pastu,dye gune tgn dye gune pdmkn lilin yg Durr pgg tu.Aq n Durr yg x tau nak buat pe tu pon trs je jln.Kite org jln je.Kdg2 tu ade gak dgr bunyi2.tapi Nard x endahkn.Hah.Smpai 1 selekoh ni,Nard boleh rasekn akn ade benda kat situ,Tpi Nard buat derk jew.Tiba jew kat selekoh tu,x aleh2 jew Nard boleh nmpk satu lembage putih ni,Jln kat tepi Nard.Nard y ketakutan sbb tgk lembage putih tu jln sblh Nard.Nard pon ape lagi bace lah ALLAHU AKBAR kuat2.
         Akhirnye,benda tu pth balek,Nard n Durr trs jln.Tiba lagi satu selekoh Nard lagi trkjt bile nmpk ade 1 kete,org trbrg kat tgh jln.Nard tkt sgt.Maybe waktu tu,Durr x nmpk yg ad org dpn dye.Nard pon trk tgn dye.Ade lagi 1 selekoh.Nard waktu tu da mpk dr jauh da ade rmai sgt org kat tepi jln tu.Nard pon ape lagi bacelah lagi ALLAHU AKBAR kuat2.Tiba2 dye org kate WEI DA SAMPAILAH.Nard pon lega sgt.
         Semua sekali habis kol 4 pagi.Korang bygknlah,dr kol 1pagi.Peh,sakit gile mate.Pagi tu,Nard,n friend Nard trs jew mndi kol 4 pagi tulah.Pagi tu,Kite org ade jungle trekking.Dkt sejam lbh baru balek semula kat kem.Waktunye utk penutup..Alhamdulillah.PPIM dpt mng mlm kebudayaan no.1 n keseluruhannya.Wahh.Bestnye!!!!Yea!!!!
          Kite org balik kol 1.Esknye,kite org semua gi skola.Ade cam2 citer yg Nard dgr.N in 1 story ni,dak laki kls Nard ni ckp."EH,KORANG NAK TAU TAK YG MLM SMLM DKT MENARE YG DKT NGAN KHEMAH KORANG TU ADE BENDA YG TGK."Nard n kwn2 Nard da pelik.Slps dye citekan semuanye..Nard rase cam tkt sgt nak gi kat situ..BRRRRRR.ADE BENDE.......
K la.korang,Nard nak stop menulis da ni. :)

Monday, 19 September 2011

hari malaysia!!!

Slmt ary malaysia.Aq n friend2 aq msk Prtndgn Prbrsn.Alhamdulillah dpt no.3

Tuesday, 13 September 2011

hmm. what a day!!!!!!!!!!!!!!

Hmm.Peh ary ni fuyoo.Agk mmntkn ckit arr.But aq rase aq still leh jln gi.Pagi bangon cam biase arr.Waktu kat skul plak blajo bape jew.Phew rase hepi tu ade arr gak.Balek cpt2 nak gi skul balek sbb ade lthn kawad kaki..Phew.Balek umh jln kaki.Mmg lah tkt.sbb tkt kene kejo ngan monyet ke ape ke..Nasib2 x de monyet kat situ.Skunk nie tgh dok dlm kete.Sbb ade fogging.

Monday, 12 September 2011

Hmm.Bosannyer,,,,,

Ary ni maybe adelah ary yg plg membosankan kot,,,Because waktu muzik dax yg bawak gitar jew kot yg nmpk cam blajo.yg laen da nak tido da kat situ...WHY??????

Tuesday, 30 August 2011

EMM SEDAPNYER

Emm.akhirnye rayew gak.emm ketupat,rendang,n mcm2 agi arr.duit rayew thn ni bole la.Emm mlm ni ader citer yg aq tunggu2.nak gi tgk kat panggung x leh plak n.So nasib baek arr dye kuarkan citer ni kat tv3.Citer nur kasih the movie here i come!!!!!!!!!!!!!!

Thursday, 25 August 2011




DA NAK RAYEW!!!!

Ish3.Pejam celik2 da nak rayew da.Hari nie da 25.Lagi 4 ari jew lagi.Tak sbr tol la nak rayew.Kat dlm kls tu mcm2 lagu rayew kdg2 nyanyi.huhuhu.:)Biase arr tu kan.SELAMAT HARI RAYE!!!!!

Sunday, 21 August 2011

huhu penatnyer

Smlm aq,akq aq,mak aq n sepupu aq gi kote.Cari keperluan rayela katekan.

Friday, 19 August 2011

yeye!!!

Alhamdulillah.Baru jap tadi aq da jumpe lek da basikal aq tu.Kat bazar.Yang aq geram tuh,sbb dax tu ckp dye jumpe kat pustakaan.OTAK DYE AR!!!!!Tapi yg aq x puas ati tu dye da spray handle basikal tu warne putih.Tmpt pengayuh tu dye pthkn.n mcm2 lagi arr.
ALHAMDULILLAH.SYUKUR....

Ish!Geramnye!

First of all,selamat berpuase yerk.Hah bile da tgk je tajuk ni mesti nak tau kan nape?Smlam,mcm biase saye gi library gi kls.Dr kol 3.00 sampailah kol 5.00.Selalunyer x jadi pon cam smlm.Hmm.Bile da abis kls tuh,saye cdg nak balek umh la kan.Dlm ati ni da x sabo nak beli mknn.=)Tup2.Sekali kluo basikal x de pulak.Apalagi gelabah la jadinye.Saye pon tanye la kwn yg ada kat citu."Eh,ko ada nmpk x basikal aq"?Mlgnye kwn saye tu just kuor gak dr pustakaan.Apelagi,rase mcm nak ngangis kat situ pon ade gak.Tapi sabo jelah.Saye pon jlnlah balek umh.Da tu x kan nak menangok je dok kat situ.Saye ingtkan abah yg amek bwak gi kedai ke ape ke.Rupe-rupenya x de lah.Hmm.Sampai je dpn umh,aq pon ape lagi,"MAK,BASIKAL ORG HILANG"!!!!Mak n abh srh aq redha je.Tapi........Entahla.Sape lah sengal sgt curi basikal org!!!!Bulan pose plak tu.Ank sape lah tu!!!!!!!!ISH!!!!!!!!!!!!!!!

Hai

Name aq:NADIATUL SHAHEERA BTE MOHD AMIRUL HAKIM                                                               Umo aq:13 TAHON
Skul aq:SMK BANDAR PENAWAR

Hah!Aq baru je siapkan blog aq ni.Hah,bace lah yewp