Sunday, 2 October 2011

camping trip!!!!!!!!!!

           Pada 23 n 24 september,aq,nur faqihah,nurul amira shahira dan trt tidak dilupakan syajratuldurr,pergi ke camping trip kat kompleks sukan dan air.Syok...Ary pertama,aq Faqihah,amira,n durr dpt satu khemah.wuhoo!!!Mlm tu ada mlm kebudayaan.Group PPIM ada buat dikir barat ppim.Kite org rase cam srm pon ader gak.Sbb tkt nnti kena glk.Mmglah ader slh.tapi,its okay...
          Mlm tu,kite org nak ambik brg kat khemah.So,Nard,n kwn2 pon gi lah kat khemah dgn brpndukan 2 lampu suluh yg dipinjam.Waktu tu,Nard n kwn2 Semua msk dlm khemah.Yg pgg torch yer,mira n faqihah.Faqihah pon ckp smbil menghulurkn torch tu kat muke dye n ckp cantek x???Amira plak,bile tgk camtu,dye pon ckp"Cantek.tapi lagi cantek kalau pakai reben putih.Korang paham2 lah kan ape...
          Nard,then pndg faqihah.Nard pon keluarkn kaki dr khemah.Then,Nard trpndg kat satu pokok ni yg dkt ngan khemah Nard.Kat pokok tu ade baju ppim,pbsm.dua2 tu baju putih.Nard pon ape lagi,try nak cbt arr.X aleh2 Nard tgk kwn2 Nard tuh smuanyedah lary meninggalkan Nard yg masih trcary-cary kasut.Nard pon ape agy,lps jew jUmpe,trs je ikt dyeorg cbt.Mlgnye,1 org kwn Nard ni sdr yg pintu khemah x tutup.Habis...
          Kwn Nard ni,risau sbb tkt nnti ade pape yg msk dlm khemah.So,dgn brt aty Nard n kwn2 Nard pon pergi balek ke khemah tu.Mula2 Nard cube gak nak tunggu jew kat tmpt trn tu.tapi,dye srh gak Nard trn.So,dgn brt aty Nard pon iktlah Friend2 Nard tu.Smpai jew kat khemah,Nard pon srhlah kwn Nard tu cpt sikit.Lps jew dye ttp,kite org smua lary.
          Mlm tuh,Nard n kwn Nard pon msklah khemah brsame semua.Waktu tu,dak dpn khemah kite org tuh,MEMEKAK.Tapy,Nard x kesah pon.Agk2 Nard da rase ngantuk,Nard pon tido arr.X aleh2 waktu Nard tu,Kwn Nard kjt.Dye ckp bangon2.Cikgu srh bangon.Nard pon pelik gak.Nak x nak,Nard kene arr bangon gak.Lps kite org semua da kmpl,cikgu pon ckp yg kite org ni bising..So,ats denda,kite org semua kena ade night walk.Waktu dgr jew cikgu ckp cmtu,Aq da srm da.Nasib cikgu kate yg dak pompuan jln ber2.Dak laki kena jln 1.Cikgu ckp ar yg dkt selekoh tu krs.
          Brlilinkn sebtg lilin,Nard n Durr,partner Nard,pon start jln.Waktu selekoh pertame,X de pape.Fiuh..Nasib2.Tapi,kat selekoh ke 2,Nard da nmpk dr jauh.ade org pkai baju itam.Nard saje buat bodoh jew,Tibe2 waktu da smapai jew,kat situ,org yg Nard ckp tu,dtg dkt pastu,dye gune tgn dye gune pdmkn lilin yg Durr pgg tu.Aq n Durr yg x tau nak buat pe tu pon trs je jln.Kite org jln je.Kdg2 tu ade gak dgr bunyi2.tapi Nard x endahkn.Hah.Smpai 1 selekoh ni,Nard boleh rasekn akn ade benda kat situ,Tpi Nard buat derk jew.Tiba jew kat selekoh tu,x aleh2 jew Nard boleh nmpk satu lembage putih ni,Jln kat tepi Nard.Nard y ketakutan sbb tgk lembage putih tu jln sblh Nard.Nard pon ape lagi bace lah ALLAHU AKBAR kuat2.
         Akhirnye,benda tu pth balek,Nard n Durr trs jln.Tiba lagi satu selekoh Nard lagi trkjt bile nmpk ade 1 kete,org trbrg kat tgh jln.Nard tkt sgt.Maybe waktu tu,Durr x nmpk yg ad org dpn dye.Nard pon trk tgn dye.Ade lagi 1 selekoh.Nard waktu tu da mpk dr jauh da ade rmai sgt org kat tepi jln tu.Nard pon ape lagi bacelah lagi ALLAHU AKBAR kuat2.Tiba2 dye org kate WEI DA SAMPAILAH.Nard pon lega sgt.
         Semua sekali habis kol 4 pagi.Korang bygknlah,dr kol 1pagi.Peh,sakit gile mate.Pagi tu,Nard,n friend Nard trs jew mndi kol 4 pagi tulah.Pagi tu,Kite org ade jungle trekking.Dkt sejam lbh baru balek semula kat kem.Waktunye utk penutup..Alhamdulillah.PPIM dpt mng mlm kebudayaan no.1 n keseluruhannya.Wahh.Bestnye!!!!Yea!!!!
          Kite org balik kol 1.Esknye,kite org semua gi skola.Ade cam2 citer yg Nard dgr.N in 1 story ni,dak laki kls Nard ni ckp."EH,KORANG NAK TAU TAK YG MLM SMLM DKT MENARE YG DKT NGAN KHEMAH KORANG TU ADE BENDA YG TGK."Nard n kwn2 Nard da pelik.Slps dye citekan semuanye..Nard rase cam tkt sgt nak gi kat situ..BRRRRRR.ADE BENDE.......
K la.korang,Nard nak stop menulis da ni. :)

No comments:

Post a Comment